Fascinerende masterlezingen over transformatie en ontwrichting
Masterlezingen over de grote transformaties en disrupties zijn unieke, interactieve inspirimenten waar nog land en veel over wordt nagepraat.
Ruud, Ruud Veltenaar, Veltenaar, filosoof, Lezing, Masterlezing, Key-note, Keynote, Spreker, trendwatcher, toekomst, shift happens, bedrijf van de toekomst, leiderschap, trends, ontwikkelingen, duurzaamheid, toekomst Nederland, technologie, disruptie, innovatie, future proof, visie toekomst, visionair, eco, inspiriment, inspirimenten,
189
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-189,page-parent,page-child,parent-pageid-113,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Interactieve masterlezingen

Hoe krijg je een zaal met een paar honderd ondernemers, managers en professionals muisstil?

Als meervoudig TEDx-spreker en bevliegeraar maakt Ruud Veltenaar het bijna dagelijks mee. Zijn geheim? Niet alleen informeren en fascineren met mooie beelden, maar vooral ook inspireren. De masterlezingen van Ruud zijn een absolute belevenis en gaan over de grote transformaties van onze instituten, systemen en bedrijven naar een volgende fase in onze beschaving. Wat zijn de kenmerken van de organisatie van de toekomst en hoe verbinden we onze bedrijven, instellingen en vooral onszelf met de aandienende toekomst? In onderstaande masterlezingen neemt Ruud Veltenaar je mee naar een toekomst die onvoorstelbaar lijkt, maar er sneller is dan je denkt. Ontdek hoe we samen een wereld kunnen bouwen waarnaar bijna iedereen verlangt en hoe we deze wereld met inspirerend leiderschap en innovatief ondernemerschap zelf kunnen creëren.

PROFOUND PURPOSE

Startpunt van elke organisatie in 21e eeuw

Nieuw in 2017!

Purose verandert de manier waarop je naar je leven, organisatie en werk kijkt. Voorgoed! De meest waardevolle organisaties worden gedreven door een hoger doel dan winst en groei. Het is datgene wat klanten en medewerkers intrinsiek motiveert. Purpose helpt bedrijven en mensen het echte doel te bepalen. Het herdefinieert leiderschap en laat zien wat waarde gedreven organisaties gemeen hebben. Heb jij een missie of ben je op een missie?

Vraag nu om offerte

BUSINESS FOR GOOD

Het verschil tussen goed en groots

Nieuw in 2017!

Hoe creëren we de wereld waar we allemaal naar verlangen? Dit inspiriment is een concrete call to action en biedt een kompas en praktische handvatten hoe iedereen een bijdrage kan leveren bij het creëren van een betere wereld op basis van de 17 sustainable development goals. Ben jij ook in staat om financiële, sociale en ecologische meerwaarde te creëren en wat is je impact op de Genuine Progress Indicator?

Vraag nu om offerte

DISRUPTIEVE TECHNOLOGIE

Doorbraakinnovaties met impact

Dit is zonder twijfel de meest intrigerende belevenis met de hoogste wow-factor. Het toont de meest disruptieve technologieën en nieuwste doorbraakinnovaties en analyseert de impact op ons leven en werk. De deelnemers zullen zich verbazen, verwonderen en overtuigd raken dat de veranderingen in de toekomst nooit meer zo langzaam zullen gaan als nu.

Technologische Revolutie

SHIFT HAPPENS – 2031

Mega trends en ontwikkelingen met impact

Shift Happens is een wervelende en boeiende compilatie van alle masterlezingen en gaat over de belangrijkste trends en ontwikkelingen die de wereld in sneltreinvaart transformeren naar de volgende fase in onze beschaving. Het verschaft een helder en fascinerend beeld van onze toekomst en biedt concrete hoop op een betere en meer duurzame wereld.

SHIFT HAPPENS 2031

FUTURAMA – 2050

Tijdlijnen naar volgende generaties

Futurama is het vervolg op Shift Happens en toont de wereld van de volgende generaties. Vreemde wetenschappen en wonderlijke doorbraakinnovaties hebben ons leven en werk radicaal veranderd en verlengd. We zijn in een volgende fase van onze beschaving beland en de oude focus op ego, autonomie en bezit is verschoven naar eco, wederzijds afhankelijk, maatschappelijk nut en herwaardering.

FUTURAMA 2050

BEDRIJF VAN DE TOEKOMST

Visie op innovatief ondernemerschap

Wanneer is je onderneming future proof? Deze actiegerichte masterlezing biedt onverwachte inzichten van innovatieve en wendbare organisaties die de toekomst zelf creëren en daarmee hun continuïteit zeker stellen. Na deze boeiende en confronterende masterlezing kun je beter friskijken en dwarsdenken. Hierdoor krijg je een duidelijker beeld van de toekomst van jouw organisatie.

BEDRIJF VAN DE TOEKOMST

10X FACTOR

Hoe word je een exponentiële organisatie?

Hoe komt het dat sommige organisaties en mensen altijd goed presteren, zelfs in de meest chaotische tijden? Deze unieke masterlezing analyseert en onthult het geheim van bijzondere organisaties die zelfs in tijden van chaos het tienkeer (10X) beter doen dan soortgenoten onder dezelfde omstandigheden. Het creëren van meerwaarde in de 21ste eeuw staat centraal met een hoog rendement op pech, chaos en onzekerheden.

10X FACTOR: tienkeer beter, sneller & goedkoper

LEIDEN VANUIT DE TOEKOMST

Visie op leiderschap en transformatie

Het gebrek aan goed leiderschap heeft ons geleid naar een systeem van gecontroleerde onverantwoordelijkheid. Deze masterlezing met de wisdom factor biedt een visie en praktische methode voor de uitdagingen van onze tijd. Een duidelijk kader en beproefd programma voor inspirerende leiders en change-agents uit alle sectoren, culturen en systemen. Hoe geven we leiding aan de transitie van de business, de systemen en onszelf?

LEIDEN VANUIT ONTKETENDE TOEKOMST

DUURZAAMHEID

Laten we samen geld groenwassen

Deze masterlezing markeert het begin van een nieuw tijdperk en biedt een concrete route  naar een duurzame toekomst. Iedereen is verantwoordelijk en kan meewerken aan de grote ommekeer. Op basis van praktijk voorbeelden en ‘best cases’ van de meest duurzame bedrijven, worden de deelnemers gestimuleerd om mee te werken aan een duurzame wereld en krijgen ze handvaten aangereikt hoe je in je eentje en vooral samen het verschil kunt maken.

TOEKOMST DUURZAAMHEID

TOEKOMST NEDERLAND

Ode aan innovatief ondernemerschap

De Toekomst van Nederland is een compilatie van alle masterlezingen en keynotes en zoomt specifiek in op de toekomst en transformatie van Nederland. Deze inspirerende belevenis biedt een fascinerend doorkijkje naar de toekomst die alle Nederlanders stimuleert om direct in actie te komen en een bijdrage te leveren aan de zelfredzame samenleving en duurzame economie. Het is bruisend en inspirerend en een ode aan de innovatieve ondernemers in ons land.

TOEKOMST NEDERLAND

MASTERS COLLEGE TOUR

Serie masterlezingen op maat

De College Tour is een uniek programma van meerdere inspirimenten, uitgevoerd over bijvoorbeeld een kwartaal of halfjaar. Bij u op het bedrijf, op een unieke locatie of zelfs op Nyenrode of de London Business School.

COLLEGE TOUR

MAATWERK

Jouw masterlezing op maat

De masterlezing op maat biedt het beste uit diverse inspirimenten en wordt samengesteld en ontwikkeld op basis van uw doelstellingen, wensen en achtergrond van de doelgroep. Succes en impact verzekerd.

MAATWERK LEZING

VRAAG NU OFFERTE AAN

Overige Inspirimenten

KEYNOTES

Toekomst sectoren…

Thematische keynotes zijn boeiende, actuele en interactieve lezingen over de toekomst van specifieke branches, sectoren en industrieën en worden altijd aangepast aan de specifieke wensen, eisen en doelstellingen van de opdrachtgever. Wil jij ook weten wat de toekomst voor jou en je sector of organisatie in petto heeft?

KEYNOTES SECTOREN

WORKSHOP

Creating the future

Bestaat je organisatie nog wel in 2030 en zo ja, wat is dan je meerwaarde voor klanten? Als friskijker en kanteldenker voor ‘board rooms’ helpt deze strategische workshop organisaties bij het anticiperen op de wereld van morgen en het identificeren van disrupties en nieuwe kansen waar nu niet over wordt nagedacht.

WORKSHOP TOEKOMST

TEDX6 MET DEBAT

IDEEËN IN ACTIE

TEDx4 is uniek in Nederland en bestaat uit minimaal vier boeiende en vooral inspirerende korte keynotes, elk gevolgd door debat met en tussen de deelnemers. Het programma staat garant voor veel interactie en creëert onder de deelnemers veel bewustzijn en inspiratie om mee te helpen aan het creëren van een betere wereld.

TEDX met DEBAT

Referenties

Wat een heerlijke voordracht van een inspirerende filosoof met een pragmatische kijk op de wereld en haar transformatie. Op heldere wijze weet Ruud een hoopgevend toekomstbeeld te schetsen en neemt hij ons ongemerkt mee naar een wereld die we nog nauwelijks kunnen bevatten. Zonder meer een “eye-opener’ en zeer inspirerend voor iedereen die zelf zijn eigen toekomst wil creëren. Een must voor leiders en ondernemers die zich op een spannende toekomst willen voorbereiden. Zelden een lezing bijgewoond met zo veel impact op de deelnemers. Brava!
BEN VERWAAYEN, CEO ALCATEL-LUCENT EN VOORMALIG CEO VAN BT EN KPN
Ruud is een man met een scherpe geest en het vermogen om dromen en visie te combineren tot een aannemelijke toekomst die hoop biedt op een betere wereld. Als filosoof weet Ruud duidelijk de vertaalslag te maken van economie en technologie naar de impact op de mensheid en hun welzijn. Ik heb hem aangeraden een boek te schrijven en deze lezing op zoveel mogelijk scholen te houden. De kinderen als gids voor hun ouders, een kenmerkende visie voor Ruud en zijn manier van kijken naar een wereld die zoekende is.

FRITS BOLKESTEIN, VOORMALIG EU COMMISSARIS