12 feb ITP 2017: ‘Education and Business for Good’

In 2017 zal Ruud Veltenaar als visiting professor een aantal colleges verzorgen voor de International Schools of Business Management.

Het thema van zijn colleges luidt: “Opleiden voor een betere wereld: wat kan jij als educator doen om de wereld te creëren waarnaar we allemaal verlangen?”

ITP is a faculteitsprogramma verzorgd door de International Schools of Business Management (ISBM), bestaande uit 12 gerenommeerde universiteiten en business schools in Europa, de Verenigde Staten en Azië en ondersteund door de European Foundation for Management Development (EFMD).

ITP heeft de afgelopen 50 jaar voor meer dan 1.000 professoren en andere educators op universiteiten en business schools academische programma’s. Het programma roteert jaarlijks en de afgelopen jaren as de eer aan IMD (2006-2007), SDA Bocconi (Milaan 2008 – 2009), Kellog School of Management (Evanston, IL 2010-2011), HEC (Paris, 2012 – 2013), China Europe International Business Schools (Shanghai/Beijing, 2015 – 2016).

Het programma voor 2017 – 2018 wordt verzorgd door IAE Aix-Marseille Graduate School of Management (Aix-en-Provence).

De diversiteit onder de deelnemers in termen van opleiding, leeftijd, ervaring, motivatie en culturele achtergrond, zorgt voor een inspirerende en ook een beetje onorthodoxe omgeving die iedereen uitdaagt en doet nadenken hoe zij maximaal van meerwaarde kunnen zijn voor hun studenten.

Organisaties kiezen in toenemende mate  een holistische aanpak voor het management, terwijl de syllabi van academische programma’s te vaak zijn gebaseerd op de simpele en naast elkaar geplaatste basis disciplines, zoals hieronder weergegeven in het model van De Valk & Fiol.

 

Ruud Veltenaar | Model Valk & de Fiol

Improving Skills

Professoren en docenten worden dagelijks met de uitdaging geconfronteerd om hun carrière als wetenschappen en onderzoeker in balans te houden met hun verantwoordelijkheid als educator twee activiteiten die complementair zijn, maar die niettemin verschillende vaardigheden en empathie vereisen.

De ITP beleving en programma focust op het proces van professionalisering van de deelnemers via vier fundamentele educatieve doelstellingen: persoonlijke en gemeenschappelijke ontwikkeling, inspiratie en verspreiding van kennis.

Persoonlijke ontwikkeling is gebaseerd op drie pijlers:

  • het identificeren, begrijpen en toepassen van de juiste techno-pedagogische variabelen in de onderwijspraktijk;
  • het begrijpen en beoordelen van de psychische, psychosociale en communicatieve variabelen die aansluiten bij de betrokken partijen;
  • het beheersen van de sociaal-pedagogische variabelen.

 

Education and Business for Good

Tijdens het programma voor 2017 – 2018 zal visiting professor Ruud Veltenaar in Barcelona een programma verzorgen dat bestaat uit een aantal colleges, waarin hij meer dan 100 professoren en andere educators meeneemt op ontdekkingsreis naar de toekomst en de transformatie van de wereld die we kennen naar een volgende fase in onze beschaving.

“Future business will be business for good.

Ruud gelooft sterk dat kapitaal en andere assets een doorslaggevende rol spelen bij het aangaan van onze mondiale uitdagingen. Business for Good moet volgens Ruud de norm worden voor elke instelling, in plaats van de focus van idealisten en activisten.

Als zodanig kunnen bedrijven en instellingen zich mede richten op het creëren van financieel, sociale en ecologische meerwaarde en daarmee concreet en meetbaar bijdragen aan de UN Sustainable Development Goals (SDG’s).

Iedereen heeft de mogelijkheid en potentie om als sociaal ondernemer een bijdrage te leveren aan de wereld waarnaar we allemaal verlangen en elk mens en elke instelling zou een beetje meer de houding moeten hebben om de wereld te redden en de aandienende toekomst door henzelf manifest te laten worden.

Education and business for Good is een hoog adaptieve visie en filosofie en biedt mensen en bedrijven de opportuniteiten om in co-creatie en wederzijdse afhankelijkheid te werken aan het thema For Good.

Tijdens zijn colleges zal Ruud Veltenaar de deelnemers meenemen in het holistisch leiderschap en innovatief en sociaal ondernemerschap in de 21ste eeuw dat leidt tot een betere wereld en aangeven welke rol hierbij is weggelegd voor universiteiten en business schools en de professoren en andere educators.

Hoe maken we de toekomst manifest door onze studenten en hoe maken we van studenten de voertuigen naar de aandienende toekomst en een betere wereld?

Klik hier voor meer informatie over het ITP programma 2017 en 2018.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.