HOGE BEOORDELINGEN


Met bijna 250 lezingen per jaar en een gemiddelde score van 8.9 voor inhoud en 9.1 voor performance, behoor ik tot de meest gevraagde en best beoordeelde sprekers in de markt.

BIJZONDERE COMMENTAREN


Bekijk hieronder de beoordelingen van de deelnemers en klik eventueel op inhoudelijke reacties en lees zelf waarom er nog zo lang en vaak over mijn inspirimenten wordt nagepraat.

STATISTIEKEN & KLANTEN


Klik hier voor de top 5 referenties of hier voor gedetailleerd overzicht van beoordelingsstatistieken. Of hier voor een overzicht van klanten uit alle sectoren en windstreken.

4,91

ALGEMENE BEOORDELING (1-5)

8,95

BEOORDELING INHOUD (1-10)

9,14

BEOORDELING SPREKER (1-10)

99,9

AANBEVELING (in %)

INHOUDELIJKE REACTIES

(bijgewerkt tot 24 september 2017)

(deze pagina wordt eenmaal per maand bijgewerkt)

21 september 2017

“Energiek en meeslepend”

Beoordeling : Zeer goed

Score lezing: 8

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Daan Rovers,

Filosoof, spreker, auteur, universitair docent en programmamaker

INHOUDELIJKE REACTIE

De presentatie van Ruud, tijdens een bijeenkomst met 600 schooldecanen in de Oude Luthersekerk te Amsterdam (in opdracht van de UvA en de HvA) was energiek, inspirerend en ik zou zelfs zeggen meeslepend. De inhoud is op sommige punten zo overdonderend dat ik er nog eens over na moeten denken wat ik er echt van vind. Maar ja, dat is mijn vak (filosofie) – en dat is tegelijkertijd het grootste compliment voor Ruud: het geeft te denken.

Dank hiervoor Ruud en hartelijke groeten van Daan!

22 september 2017

“Dit is heel zeldzaam…..”

Beoordeling: Uitstekend

Score lezing: 10

Score spreker: 8

Aanbeveling: Ja

Thirza de Booij,

Directeur OBS De Triangel bij Stichting Boor

INHOUDELIJKE REACTIE

De presentatie van Ruud over toekomst- en mensgericht onderwijs, tijdens een bijeenkomst met twee honderd schoolleiders PO (georganiseerd door het Schooleidersregister), was bedoeld om e.e.a. wakker te schudden, wat Ruud op prikkelende wijze kan. Dat bevalt je of juist niet, maar zet in ieder geval aan tot denken.

Juist sterk aan de presentatie vond ik de abstractere, fundamentele laag in het verhaal; iets wat ik slechts bij enkele andere sprekers wel eens aantref.

Ja, het is goed om de concrete praktijk van alledag te evalueren en te horen wat er in die concrete praktijk al daadwerkelijk gebeurt.
Ja, het is goed om aandacht te hebben over het waarom: waarom gebeuren bepaalde dingen, wat zijn de diepere consequenties hiervan en hoe heeft dit vervolgens ook op langere termijn invloed op onze dagelijkse praktijk?

Het is een kunst, of misschien de vaardigheid van een sterke denker, om dit te zien.  Het is ook een kunst, of een goed ontwikkelde vaardigheid, om dat zo prikkelend te vertellen als Ruud dat kan.

21 september 2017

“Met beide benen van de grond?”

Beoordeling : Uitstekend

Score lezing: 9

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

Laurent Sikkens,

LOB- en stagecoördinator VWO | Bonhoeffer 

INHOUDELIJKE REACTIE

Een soms vervreemdende blik in de nabije toekomst. En heel even dacht ik dat ik in ‘The Circle’ was terechtgekomen en naar Eamon Bailey (Tom Hanks) zat te luisteren, maar Ruud wist mij, en ik meen ook ons en zichzelf, op de juiste momenten weer met beide benen op de grond te zetten.

Heel inspirerend voor mensen die nadenken over toekomst- en mensgericht onderwijs!

18 september 2017

“TOP! Twee uur was te kort”

Beoordeling: Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Jeroen Eechoud,

Projectleider | De Nederlandsche Bank

INHOUDELIJKE REACTIE

Twee uur lang twee honderden professionals en managers van De Nederlandsche Bank boeien en op het puntje van de stoel laten zitten.

Ik geef het je doen, maar voor Ruud was het een ‘peuleschil’. Twee uur was te kort!

Enorme drive en maatschappelijke focus in het verhaal. Knowledge sharing beyond our imagination @MIT. Zo gaaf, de democratisering van intelligentie en kennis. Zeker ook geïnspireerd voor een kleinere footprint en meer circulariteit.

Een absolute aanrader voor iedereen die zich met de aandienende toekomst wil verbinden.

21 maart 2017

“Enorm inspirerende spreker”

Beoordeling : Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Michek Modderkolk,

Founding Partner – LegalIT  |  CEO – UPWEGO

INHOUDELIJKE REACTIE

Tijdens de MKB Lenteborrel, georganiseerd door MKB Amsterdam en de Rabobank  heb ik van deze geweldige spreker mogen genieten. Wat een fascinerende en inspirerende man! Momenteel werk ik aan een concept wat ontzettend in lijn is met de visie van Ruud. Zijn inspiriment en lezing heeft me zeker de nodige bevestiging gegeven dat mijn visie op de toekomst juist en boeiend is en dat ik met een plan bezig ben dat levensvatbaar is en bijdraagt aan Business for Good. Dank Ruud!

16 maart 2017

“Bevestiging dat onze wereld radicaal verandert?”

Beoordeling: Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Hans Brands,

Manager Operations | Brabant Wonen

INHOUDELIJKE REACTIE

Toevallig de week ervoor een soortgelijke presentatie gehad. Deze presentatie bevestigde dat de transformatie wel erg snel gaat en niet is te stoppen.
Of je nu wilt of niet, het gaat door.

Heel belangrijk vind ik dat verteld wordt dat er na ons nog meer generaties komen en dat we daar goed rekening mee dienen te houden. Heb thuis meteen enkele dingen opgezocht waarvan ik het bestaan niet kende. Ben er nog niet klaar mee.

14 maart 2017

“Boeiend van begin tot einde”

Beoordeling : Briljant

Score lezing: 9

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

Michiel Weers,

Hoofd bouwserviceteam | Woonbedrijf

INHOUDELIJKE REACTIE

Het verhaal structureert de huidige ontwikkelingen op zodanige wijze dat je het gaat snappen. Je krijgt gevoel bij datgene wat vaak nog toekomst muziek lijkt. Het wordt op een simpele en humoristische wijze vertelt. Het is boeiend vanaf de eerste zin en je blijft erbij, tot het einde!
Tegelijkertijd wordt je enorm “zenuwachtig” en “onzeker”, want je beseft je eens te meer hoe hard het gaat en welke afslagen je al voorbij bent. Het zit nog steeds in mijn hoofd!

14 maart 2017

“Super spreker die ook schuurt”

Beoordeling: Goed

Score lezing: 8

Score spreker: 8

Aanbeveling: Ja

Bert Schellekens,

Manager Bedrijfsvoering | Fontys Hogescholen

INHOUDELIJKE REACTIE

Dit was de tweede keer dat ik Ruud hoorde spreken over de toekomst van onderwijs. Twee jaar geleden was ik minder enthousiast omdat het verhaal onvoldoende werd onderbouwd. De tweede keer was ik aangenaam verrast door de vele concrete en goed onderbouwde voorbeelden. Dat maakte voor mij het verhaal en de visie echt compleet. Ruud is een super spreker de zijn publiek aan zijn lippen laat hangen. Zijn strategie is echt spiegelen en het publiek wakker proberen te schudden. Dat inspireert enorm, maar voor mij zou het fijner zijn geweest als je dat iets minder heftig zou doen. Succes met het wakker schudden/inspireren van mensen…. Groeten, Bert.

15 februari 2017

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”

Beoordeling : Uitstekend

Score lezing: 9

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Rob van Kampen,

Director Startup | Royal BAM Group nv

INHOUDELIJKE REACTIE

Zeer inspirerend. maakt je los van alledaagse beslommeringen. Geeft perspectief en doet je omdenken.

Wil hier graag verder mee aan het werk. Helpt om mensen inzicht te geven. “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”. Deze presentatie laat het je zien omdat je het doorhebt.

23 februari 2017

“Na bijna een jaar nog veel impact”

Beoordeling: Zeer goed

Score lezing: 9

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

Angela Oostveen,

Bureaumanager | Buro van der Goes

INHOUDELIJKE REACTIE

Vond het een zeer scherpe en makkelijk te volgen presentatie op maat, met prachtige foto’s en prikkelende video’s.
Het inspiriment van Ruud zorgde ervoor dat er werd nagedacht over hoe we met zijn allen bezig zijn.  Met mijn collegae heb ik het er die dag nog veel over gehad.

Bewuster geworden en nu bijna driekwart jaar verder denk ik, ja die presentatie wil ik nog een keer zien.

Er zaten ook zoveel feiten in die ik graag nog een hoor.
Kortom, het heeft indruk gemaakt en zelfs een jaar later ben ik er nog mee bezig.

2 februari 2017

“Stimulans voor zorg & welzijn”

Beoordeling : Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Sandy Verburg,

Verandermanager | Organisatie & Life Coach

INHOUDELIJKE REACTIE

Goed om weer een actueel beeld te hebben waar we staan en naar toe gaan met onze technologie.

Presentatie heeft me gestimuleerd op gebied van gezondheid. Ik overweeg om een dna paspoort te laten opstellen. Deze mogelijkheid ook gedeeld met mijn partner.
Ik kijk met een optimistische blik en visie naar de toekomst, vooral door het inzicht dat systemen die niet werken op den duur gaan eroderen en onbelangrijk worden.

Het systemische in de wereld zal zijn werk doen. Zolang 85% van de mensen het goed voor hebben met elkaar en de wereld zal uiteindelijk weer een vorm van balans ontstaan in onze samenleving. Hopelijk met een meer eerlijke verdeling van basis behoeften over alle mensen.

2 februari 2017

“Sceptisch over goeroes?”

Beoordeling: Uitstekend

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Koos de Heer,

Projectmanager @ Van Aetsveld

INHOUDELIJKE REACTIE

Ik ben altijd nogal sceptisch over goeroes, trendwatchers en andere waarzeggers. Ik vind ze vaak arrogant en hun uitspraken zijn vaak slecht onderbouwd.

Ruud Veltenaar is wat dat betreft een verademing. Een man met een groot hart, een uitstekend stel hersens en een heleboel energie, die die drie kwaliteiten op een prachtige manier samen weet te brengen.

Ruud maakt het eerst heel groot (de hele aarde, ja zelfs de hele kosmos doet mee) en dan weer heel klein naar wat jij en ik dagelijks kunnen doen.

En dat op een mooie inspirerende manier.

2 februari 2017

“Overwhelming inspiring lesson”

Beoordeling : Uitstekend

Score lezing: 9

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Herman Schot

Strategic productmanager @ Econosto

INHOUDELIJKE REACTIE

Thank you Ruud, what an overwhelming inspiring lecture and lesson you gave us this week at there ERIKS management meeting!

2 februari 2017

“Van begin tot eind boeiend”

Beoordeling: Uitstekend

Score lezing: 9

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Wendy van der Bent,

HR Advisor @ Alympus Personeelsadvies

INHOUDELIJKE REACTIE

Van het begin tot het eind geboeid zitten luisteren. Het had van mij een stuk langer mogen duren. Wakker schudden en aanzetten tot denken is wat Ruud Veltenaar doet!

1 februari 2017

“Unaniem: enorme inspiratie”

Beoordeling : Uitstekend

Score lezing: 9

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

Floris Olthof

Concernmanager Royal FloraHolland

INHOUDELIJKE REACTIE

Onderdeel van onze sessie met leden. Enorme inspiratie op basis van de toekomst en enorme uitdagingen om daar nu op in te spelen.

27 januari 2017

“Topper sinds vele jaren”

Beoordeling: Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Pieter Deef Koops,

Mental coach & trainer

INHOUDELIJKE REACTIE

Ik kan wel uren naar Ruud luisteren. De absolute topper die ik de laatste jaren heb mogen beluisteren. Wat een impact!

31 januari 2017

“Ons hele clubhuis was muisstil”

Beoordeling : Uitstekend

Score lezing: 8

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

Jean-Paul Ligthart

DSI Beleggingsadviseur bij Pritle

INHOUDELIJKE REACTIE

Ruud Veltenaar wist ons clubhuis met ongeveer 100 sponsoren van het begin tot het einde te boeien met zijn toekomstvisie. Opvallend was ook dat Ruud sprak zonder microfoon en de zaal 75 minuten lang muisstil bleef.

In tegenstelling tot de drie eerdere edities van onze sponsoravond met (ex)sporter als gastspreker, wist Ruud op een totaal andere wijze de zaal te inspireren en aan te zetten tot verandering.

Ook een aantal op voorhand kritische en nuchtere West-Friezen kreeg hij uiteindelijk mee in zijn verhaal wat een groot compliment verdient.

Wij nodigen Ruud over 4 jaar graag opnieuw uit voor onze sponsoravond!

30 januari 2017

“Gegrepen door de urgentie….”

Beoordeling: Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Nathasja Gootjes,

HR Manager bij Concorde Group

INHOUDELIJKE REACTIE

Ik werd geïnspireerd door de presentatie van Ruud Veltenaar.

In eerste instantie door zijn energie en humor en het omgooien van heilige huisjes. Maar nog meer door de inhoud van zijn presentatie.

Ik werd gegrepen door de urgentie van zijn verhaal en voor mij vielen een aantal puzzelstukjes in elkaar.

Al lange tijd weet ik dat de huidige manier van samenleven en samenwerken, de huidige systemen niet meer werkbaar zijn. Ik wil hier zelf aan bijdragen in mijn eigen organisatie en ook daarbuiten.

De inhoud van Ruud Veltenaars presentatie bracht de laatste elementen en stimulans bij elkaar voor mijn eigen verhaal en de urgentie van het onderwerp.

Dit is de basis van een blog en het verder uitdragen van dit verhaal.

17 maart 2016

“Enthousiast en met gort droge humor”

Beoordeling : Uitstekend

Score lezing: 9

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Jos van Est

Director bij BMD Advies Rijndelta

INHOUDELIJKE REACTIE

Ruud is een zeer begenadigd spreker, zonder haperingen en met veel enthousiasme en humor verteld hij een inspirerend verhaal dat je als mens doet nadenken over je eigen handelen: wat kan ik doen om de wereld beter te maken?

Het bracht me ook weer terug naar mijn eigen ideeën tijdens mijn studietijd waarin ik milieukunde studeerde en de mooie wereldverbeterende ideeën die ik toen had. Daarnaast bevestigde de presentatie dat mijn keuze voor zonnepannelen, zowel thuis als op het werk, als de keuze voor een volledig elektrische auto, de juiste is.

Daarbij heb ik ook een genuanceerdere blik gekregen op de huidige en wellicht toekomstige vluchtelingencrisis. Mijn organisatie BMD Advies Rijndelta BV zet zich belangeloos is voor de voedselbank. Ik hoop dat dit ‘inspiriment’ meerdere aanwezigen aanzet tot een sociale bijdrage.

Om met Ruud’s woorden te spreken: van ego naar ECO!

18 maart 2016

“Pijnlijk treffend….”

Beoordeling: Briljant

Score lezing: 9

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

Jos van Zwieten,

Managing consultant bij CINOP en OCW

INHOUDELIJKE REACTIE

Inspirerend verhaal dat op essentiële punten en aan de hand van pijnlijk treffende kernthema’s een koers zet voor onze toekomst.

Met heldere voorbeelden van wat er gaande is. Mooi ondersteund met een prima werkend stemsysteem trouwens (Buzzmaster).

Een verhaal dat het brein en handen doet jeuken om dingen inderdaad echt anders te doen dan we in het onderwijs gewend zijn.

Het gaf mij aan mijn favoriete thema ‘meesterschap’ een nieuwe dimensie en daar wil ik Ruud’s bijdrage graag verder in benutten.

22 maart 2016

“Diep geraakt…..”

Beoordeling : Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Eveline Stam

Private Banker bij Van Lanschot Bankiers

INHOUDELIJKE REACTIE

Zeer boeinde presentatie die me diep raakt vooral omdat ik een zoon van 18 heb die enorm aan het zoeken is. De wereld moet ook veranderen…..maar het is moeilijk om zelf te zien hoe je daar een bijdrage aan kan leveren. Vond het dus jammer om niet iets meer handvatten te krijgen of adviezen wat je hier mee moet, maar de tijd was hiervoor misschien iets te kort. Ik kan uren naar dit soort sprekers en presentaties kunnen luisteren.

17 maart 2016

“Direct in actie gekomen”

Beoordeling: Zeer goed

Score lezing: 8

Score spreker: 8

Aanbeveling: Ja

Arie van der priem,

Partner en pionier bij BMD Advies

INHOUDELIJKE REACTIE

Ik heb vorige week een TED-sessie met Ruud mogen meemaken. Erg inspirerend waarvoor dank! Wat ben ik de volgende dag anders gaan doen?

De profound purpose (samen meer werkplezier en betere resultaten) van ons in tact gelaten alleen de weg er naar toe ter discussie gesteld.

Ten diepste gaat het eigenlijk niet meer dan op een normale manier met elkaar omgaan. Op de een of andere manier zijn we dat aan het verleren.

Wij stoppen nu teveel energie in bedrijven die niet echt willen veranderen. Vandaar dat we acties gaan ondernemen om meer leiders met lef aan te trekken. Die ook voelen dat het anders moet en samen met ons in het diepe willen springen!

Succes!

Vriendelijke groeten

Arie van der Priem

24 februari 2016

“Hooggespannen verwachtingen overtroffen”

Beoordeling : Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Vincent van der Loo

Change manager, ING Bank

INHOUDELIJKE REACTIE

Beste Ruud,

Je hebt mijn hooggespannen verwachtingen overtroffen!!

Tijdens jouw verhaal zag ik bij de collega’s al de impact, gedurende het verdere verloop van de dag werd dit beeld alleen nog maar sterker.

De bijzondere en positieve reacties die ik na de presentatie en de dagen daarop heb ontvangen maken voor mij het plaatje compleet,
Ik sluit dan ook graag af met een welgemeende dank voor jouw bijdrage en kijk uit naar een volgende samenwerking.

18 maart 2016

“Inspirerend en belangrijk voor de jeugd”

Beoordeling: Uitstekend

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Hans van den Hoeven,

Director at Brancheplatform Kappers

INHOUDELIJKE REACTIE

Een inspirerende lezing met een blik op de toekomst vanuit het heden. Een veranderende maatschappij waarin de jongeren van nu straks een andere rol spelen dan hun ouders op dit moment doen. Jongeren die andere keuzes maken en voorbereid moeten worden op een veranderende wereld. Daarmee aan de slag gaan is de uitdaging van nu voor ouders en onderwijsveld: jongeren goed voorbereiden op die veranderende wereld. Een uitdaging om met twee handen vast te pakken en niet meer los te laten.

14 oktober 2015

“Hoogte punt van de dag bij de WvdO”

Beoordeling : Briljant

Score lezing: 9

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Floor Wijburg

CEO, Yes We Care

INHOUDELIJKE REACTIE
Wat heb ik vanmorgen genoten van de sessie van Ruud Veltenaar op de Week van de Ondernemer over Future Proof ondernemen en duurzame inzetbaarheid. Echt, het was geweldig en absoluut het hoogtepunt van de dag in Rotterdam Ahoy. Ik kreeg er zelf heel veel energie van. Ik wil Ruud daar hartelijk voor bedanken.
Het stuk hoe je van rendementsdenker naar meerwaardenker komt vind ik erg actueel. Ik zou deze zin graag gebruiken bij een presentatie die ik binnenkort geef over jeugdwerkeloosheid, ben je hiermee akkoord Ruud? Uiteraard kunnen wij je als inspirator vermelden, of juist niet, helemaal wat je zelf prettig vindt.

Nogmaals enorm bedankt Ruud voor je inspiratie van vandaag.

Met zeer vriendelijke groet,
Floor Wijburg

14 oktober 2015

“Dit schuurt, dit prikkelt, dit stelt op de proef!”

Beoordeling: Uitstekend

Score lezing: 9

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

Geoffrey Zuyderwijk,

Proces Manager, ZEM

INHOUDELIJKE REACTIE

Een ruime dag na de Week van de Ondernemer later, ben ik nog steeds bezig om al datgene dat ik van Ruud heb gehoord te verwerken. Het was een niets ontziende wervelwind aan nieuwe inzichten en standpunten, wars van sociale conventies of heersende attitudes. Ik merk ook dat ik voor wat betreft mijn gevoel (op een goede manier) in de war ben gebracht. Enerzijds voel ik de behoefte om gaten te schieten in het verhaal omdat het alles voor waarheid aannemen, het nemen van te veel ongemakkelijke vervolgstappen impliceert.

Tegelijkertijd voelt het ook een beetje als ‘thuis komen’ . Een bevestiging van mijn (onbewuste) gevoel dat de heersende normen in onze maatschappij, niet de juiste zijn.

Dit was een lezing die nog lang zijn sporen zal gaan nalaten. Wellicht soms ongemakkelijk, maar juist daarom zeer waardevol. Dit schuurt, dit prikkelt, dit stelt op de proef. Wat mij betreft pure inspiratie.

17 oktober 2015

“STEEN en STEEN goed”

Beoordeling : Uitstekend

Score lezing: 9

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

Anoniem,

Lid Raad van Toezicht, STAIJ

INHOUDELIJKE REACTIE

STEEN en STEEN goede lezing van Ruud Veltenaar over de toekomst van onderwijs. Ik was onder de indruk en geëmotioneerd.

Via Stop Stealing Dreams roept Ruud ons op ons als onderwijs om te helpen antwoorden te formuleren op zaken als migratie, voetafdruk, grondstoffenproblematiek en de klimaatproblematiek in een wereld met een exponentieel versnellende technologische omgeving.

Mijn eigen ongerustheid over dat soort zaken heb ik de laatste jaren maar weggestopt uit onmacht, al voel ik mij prive aanspreekbaar en doe ik soms relevante dingen.

Mijn emotie zit in het feit de problemen door Ruud werden benoemd in een totaalkader, waardoor het verband zichtbaar wordt. Zo moet dat volgens mij.

Zeker ook iets voor Heineken, Tata of BDO!

Verder was Ruud ook nog eens een eerste klas entertainer die reacties uit de zaal met het grootste gemak meenam.

Die thematieken: snelle technologische ontwikkelingen, vluchtelingen, klimaat. Daar moeten wij wat mee op onze scholen. Of wij willen of niet. Dat gaan onze kinderen allemaal meemaken en eerder dan ons lief is. De eerste vluchtelingen staan al voor de deur. Dat is geen incident maar een krachtig symptoom.

Dank, Ruud, wat een mooie dag!

24 september 2015

Ongelofelijke speech, zeer genoten.

Beoordeling: Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Peter Verhoeven,

DGA, Timmerfabriek

INHOUDELIJKE REACTIE

Wat een ongelofelijke speech van Ruud Veltenaar en dat terwijl Ruud onverwachts moest invallen voor een spreker die op het laatste moment niet kwam opdagen!. Ik heb werkelijk genoten hiervan en jammer dat het niet nog een paar uur door ging. Ik probeer zeker nog eens een inspiriment van Ruud te bezoeken als hij in de buurt is.

24 september 2015

“Kracht om de veranderingen positief te benaderen”

Beoordeling : Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Pascale Roubroeks

Intrimmanager, Powerfull People

INHOUDELIJKE REACTIE

Ruud, je bent een inspirator. Je energie straalt van het podium af en van je verhaal. Je bent bevlogen en weet met je verhaal in ieder geval mij te raken.

Ik heb genoten om naar jou te kijken en luisteren.

Wat mij bijzonder is bijgebleven is jouw kracht om de veranderingen positief te benaderen. Voorheen keek ik met “oh my god” naar de toekomst voor mijn kinderen. Jij hebt mij laten inzien dat het anders kan. Dat er overal mogelijkheden zijn. Het is maar hoe je naar de wereld kijkt. Geweldig.

Is het een idee om ook kinderen (en ouders) van de middelbare scholen in de leeftijd van 15-18  mee te nemen in jouw visie van de toekomst? Het lijkt mij een super idee en ik ben benieuwd of jij ervoor openstaat.

Super om je ontmoet te hebben.

Met warme groet,

Pascale Roubroeks.

24 september 2015

“Top spreker die los durft te gaan”

Beoordeling: Uitstekend

Score lezing: 9

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

Agnes van Duuren

Senior Coach, Libar Kosini & Level Five Quanting

INHOUDELIJKE REACTIE

De presentatie van Ruud was bovenal een presentatie met veel enthousiasme en energie. De informatie die hij deelde, getuigde zonder meer van groot bewustzijn op de ontwikkelingen van afgelopen tijd en van de tijd waarin we nu leven.

Daarnaast werd er een mooie koppeling gemaakt naar de achtergrond en het werkveld van een groot deel van de luisteraars, waardoor er een hoog inspirerend gehalte was. De levendige voorbeelden die er gegeven werden maakten het verhaal heel eenvoudig te plaatsen in eigen leven en werk, evenals een kleine ‘workshop-achtige aktiviteit’.

Ik vind het altijd TOP als een spreker los durft te gaan van wat hij van plan was te presenteren en zijn verhaal kan buigen naar datgene wat het meeste leeft bij het publiek. Deze info haalde hij uit vragen en opmerkingen die hij van de mensen kreeg.
Kortom, het was een genot om Ruud te horen spreken. Dank je Ruud dat je bereid bent geweest om je zo onverwacht (als invaller van Richard van Hooijdonk) op een zo fantastische manier voor ons in te zetten.

23 september 2015

“Mijn leven andere kant opgestuurd”

Beoordeling : Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Anoniem,

Procesmanager, ABN AMRO

INHOUDELIJKE REACTIE
2 weken geleden heb jij mijn leven een andere kant op gestuurd. Jij? Ja jij!
In de duurzaamheid sessie bij ABN AMRO om precies te zijn.
Op dat moment was ik net terug van een buitenlandse reis eb was ik van plan om mijn baan bij ABN AMRO op te zeggen en te gaan werken bij Cargill (= geweldig duurzaam principe binnen bedrijf: zij zorgen dat alles wat ze inkopen een verkoopkanaal heeft zodat er geen afval is).
Ik voelde me altijd schuldig om te zeggen dat ik bij een bank werkte, omdat ik niets bijdraag en was helemaal klaar met de negatieve sfeer.
Vandaag de dag heb ik het werkende roer omgegooid: ik heb gesprekken gevoerd met wie het maar wilde horen, tot hoger management aan toe.
Ik heb Quirky voorgesteld bij ons Innovation Centre (die dat dus notabene niet kende!!) en bij grote innovatieve programma’s die met fossielen werken om klaar te zijn voor de toekomst.
We hebben een afdeling die zich bezighoudt met duurzaamheid en daar heb ik (zeer gepassioneerd) verteld over jouw boodschap.
Maar voor mijzelf is de grootste verandering misschien nog wel dat ABN AMRO wel degelijk voor mij een thuis kan zijn, omdat de bank me juist in staat kan stellen om dingen wezenlijk intern en extern te veranderen. Er zijn in ieder geval een hele hoop mogelijkheden.
Dus: bedankt Ruud en tot ziens op Nyenrode!

17 oktober 2015

Verrassend pleidooi over toekomst banken!

Beoordeling: Uitstekend

Score lezing: 9

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

Quintus Hegie

Econometrist, ABN AMRO

INHOUDELIJKE REACTIE

Hallo Ruud,

Bedankt voor je verrassende pleidooi voor vernieuwing op de ABN AMRO dag in het De La Mar Theater te Amsterdam. Ik ben verder geinspireerd geraakt voor innovatie van de bancaire sector vanuit mijn dagelijks werk.

Echt top!

Vriendelijke groeten van Quintus Hegie

19 september 2015

“Ik weet nu welk vak ik moet volgen”

Beoordeling : Briljant

Score lezing: 8

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Marielle Splinters,

OK Verpleegkundige, Jeroen Bosch Ziekenhuis

INHOUDELIJKE REACTIE

Je presentatie bij het symposium OKC2020 (Operatiekamer van de toekomst) heeft mij geïnspireerd om definitief een managementopleiding te gaan volgen! Inmiddels begonnen en welk vak moet ik daar volgen… juist, de TOEKOMST! Nu moet ik een presentatie houden over hoe ik denk dat in de toekomst het ziekenhuis en mijn werkveld eruit ziet.  In je presentatie zaten een aantal treffende voorbeelden. Zoals op opereren op afstand en de vele gevolgen van Quantified Self. Ik zou zo graag je presentatie nog eens inzien, om mij te helpen bij mijn opleiding en huidige opdracht.

Verder denk ik, dat ik nog veel kan leren van je enthousiaste manier van spreken, je blijft de tot het einde de mensen boeien!

Hartelijke groet!

15 september 2015

Prikkelend met veel humor

Beoordeling: Uitstekend

Score lezing: 9

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

Joke Dielesen

Algemeen manager, CKC Seminars

INHOUDELIJKE REACTIE

Ruud Veltenaar was afsluitende keynote spreker op de 9e editie van het jaarcongres HRM in de Zorg. Bijna 400 HR professionals uit de zorg en welzijn bezochten dit congres. Als afsluitende keynote gaf Ruud een inkijkje in de toekomst van HR in de Zorg. En meer dan dat! Prikkelend, enthousiasmerend en met veel humor bracht hij deze op maat gemaakte multimediale key-note. Geweldig! De tijd was wellicht te kort…maar zijn presentatie daagt uit naar meer… En bovenal, de deelnemers gingen vol inspiratie naar huis om morgen zelf in de organisatie aan de slag te gaan. Human Being Managers aan zet! Ik kijk nu al uit naar onze volgende samenwerking met Ruud, voor het congres HRM & het Onderwijs en het LAC Congres.

15 september 2015

“Oogkleppen zijn gezakt”

Beoordeling : Uitstekend

Score lezing: 9

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Marloes van Vuren,

P&O adviseur, AV Zorggroep

INHOUDELIJKE REACTIE

Een zeer inspirerende bijeenkomst met Ruud Veltenaar. De volgende dag met open vizier, veel plezier en veel nieuwe ideeën aan de slag gegaan: Streef er naar een échte Human Being Manager te zijn. Begin bij de basis, laat de “betuttelende” rol van HRM los, maar bovenal : wees ook zelf een Human Being. Bedankt voor het laten zakken van de oogkleppen!

15 september 2015

Wat een energie!

Beoordeling: Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Nieske Hummel

HR Manager, Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

INHOUDELIJKE REACTIE

De presentatie “Langer leven, eerder dood: de toekomst van zorg en welzijn” in ’t Spant Bussum bij CKC Seminars, was heel inspirerend en een enorme wake-up call dat wij veel te veel naar binnen zijn gericht als afdeling HR. Onlangs ook een presentatie over de technologische ontwikkelingen en de invloed op het vak van verpleegkundigen bijgewoond en ook toen werd me duidelijk dat er al veel meer kan dan thans gebruikt wordt.  En wat een energie genereert Ruud Veltenaar. Ik gun het iedereen zijn presentatie bij te wonen.

10 september 2015

“Een laag en een traan”

Beoordeling : Uitstekend

Score lezing: 8

Score spreker: 8

Aanbeveling: Ja

Alice Persson,

Head Financial Portfolio Management, ABN AMRO

INHOUDELIJKE REACTIE

Heel veel verschillende onderwerpen over duurzaamheid en de toekomst van onze bank passeren in een sneltreinvaart. Toch bleef ik met gemak 1,5 uur geboeid luisteren. Ruud heeft zich de kunst eigen gemaakt de onderwerpen die behoorlijk serieus van aard zijn met een grote dosis humor te brengen. Een lach en een traan. Het komt keihard binnen!  Ik ben mij zeer bewust van de gevolgen van heel veel onderwerpen in relatie tot onze toekomst en ben al langer bezorgd. De presentatie eindigde met een positieve noot, namelijk dat er veel (jonge) bedrijven en mensen zijn die het voortouw nemen op het vlak van innovatie, en ‘purpose’. Het filmpje over onverschilligheid maakte indruk op mij, evenals de wijze waarop Ruud met woorden zijn publiek betrekt. Binnen de ABN AMRO zijn er nog veel zaken op het vlak van duurzaamheid waar veranderingen in kunnen worden doorgevoerd. Het gaat langzaam, maar er is gelukkig sprake van toenemende bewustwording hoe zaken anders kunnen. Ik zou het op prijs stellen de presentatie te ontvangen.

8 september 2015

Kortsluiting!

Beoordeling: Briljant

Score lezing: 9

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

Bob Hense

Procesmanager en inspirator, Be Now

INHOUDELIJKE REACTIE

Een schitterende presentatie over de toekomst van nieuwe generaties en mensgericht onderwijs! Altijd weer verrassend en nieuwe invalshoeken. ’t Geeft altijd kortsluiting om daarna anders te kijken en anders te doen. De actie is er al, maar geeft extra impuls vooral door te gaan om andere wakker te schudden, om een mooiere wereld te creëren met elkaar.

11 september 2015

“Heel verrijkend…..”

Beoordeling : Zeer goed

Score lezing: 8

Score spreker: 8

Aanbeveling: Ja

Pieter-Bas Ravensberg

DGA, ICR Studiecoaching

INHOUDELIJKE REACTIE

Beste Ruud, ik was aanwezig bij de lezing die je gaf @RSG Tromp Meesters ter gelegenheid van het afscheid van de rector. Graag zou ik je lezing willen ontvangen omdat:

  1. de grootste uitdaging is de komende 10 jaar voor de mensheid is::  Een (ver)nieuwe(nde) serie van Star Trek;
  2. ik ideeën heb over TedEd in combinatie met coaching leerlingen;
  3. ik graag microbiologie had willen studeren, maar nu te oud ben;
  4. ik mezelf een 10 geef voor creativiteit, maar dat dit niet past binnen het schoolsysteem van een willekeurige organisatie/school/sprekersacademie;
  5. ik je presentatie (naast woord) maar vooral de vorm van de sheets, heel verrijkend vond.
  6. if it is to be, it is up for me.

Hoor graag van je. Een mooie dag gewenst.

28 augustus 2015

Spannend, uitdagend en grensverleggend!

Beoordeling: Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Twan Musters

Docent aan het Koning Willem I College

INHOUDELIJKE REACTIE

Op zoek naar nieuwe paden. De masterlezing “Stop Stealing Dreams” over de toekomst van het onderwijs van Ruud, was zeer spannend, uitdagend en grensverleggend.