30 april 2015

“Inspirerend en zeer aanstekelijk…..”

Lezing: “De toekomst van Zorg & Welzijn: langer leven eerder dood”

Beoordeling : Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Ingrid HulshofManaging Director Asset Management & Client Servicing

Habion

INHOUDELIJKE REACTIE

Ruud weet niet alleen helder te maken wat de diverse relevante technologische ontwikkelingen zijn in de zorgsector en op het gebied van welzijn en gezondheid, maar weet ook heel goed te duiden wat hier de implicaties van zijn op verschillende sectoren en de maatschappij.

Dit doet hij op een bijzonder inspirerende en aanstekende wijze, het is onmogelijk niet in actie te komen. Het op de kop naar dingen kijken is bij ons op kantoor nu aan de orde van de dag en geeft een enorme vlucht naar voren.

22 april 2015

Enorm genoten

Lezing: “Toekomst en technologisering van Zorg”

Beoordeling: Uitstekend

Score lezing: 10

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

John Engels

Maxima Medisch Centrum

INHOUDELIJKE REACTIE

Op 10 maart enorm genoten van de presentatie van Ruud Veltenaar “Toekomstgerichte Zorg: Technologisering van de Operatiekamers”

Indrukwekkend hoe Ruud op zijn manier de mensen kennis laat maken met waar we nu staan en hoe snel de veranderingen op ons afkomen waar wij met z’n allen in mee “moeten” gaan. Om alles nog eens rustig te bekijken zo ik het fijn vinden als je mij de presentatie zou willen mailen.

Succes met andere lezingen en hopelijk tot snel.

Groeten van John Engels

29 maart 2015

Vuur aan gedachten – ronduit fascinerend

Workshop: “Creating the Future: de toekomst van Redevco”

Beoordeling : Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Manolito van ArdenneManaging Director Investment Management UK

Redevco

INHOUDELIJKE REACTIE

Niet te veel verwachten, gewoon ondergaan!

Een vuur aan gedachten en redeneringen, te veel om tijdens de sessie te begrijpen, hoe er zelf naar te kijken. Als voorbeeld de biomimicry…..zoek het maar op….te mooi om niet te weten.

Maar daar gaat het niet om…..het gaat er wat mij betreft om hoe onzinnig wij als mensheid soms in elkaar zitten en niet tot de beste oplossingen komen, of niet eens in de buurt.

Een fascinerende workshop en ochtendsessie in Berlijn (van met gemak 4 uur) tijdens onze jaarlijkse Redevco Investment Academy, die onze groep tot nadenken zet en dan ook nog eens gecombineerd met humor en vermaak!

Dank Ruud!

20 maart 2015

Volledig verrast!

Lezing: “Stop Stealing Dreams: toekomst van onderwijs”

Beoordeling: Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Louis van de Genugten, Leerkracht

Basisschool De Drie Linden

INHOUDELIJKE REACTIE

Getipt door mijn directeur die erg enthousiast was over een eerdere lezing van Ruud, heb ik mij bij de Lucas Academie voor deze avond ingeschreven. Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat me te wachten stond.

In de meest positieve zin heeft Ruud me volledig verrast. Waar je bij andere bijeenkomsten en sprekers nog wel eens op je horloge kijkt, had ik dit nu absoluut niet. De 2 uur vlogen voorbij.

De visionaire blik van Ruud op de verre toekomst is inspirerend en in zekere zin ook gedurfd. Ondersteund door prachtige plaatjes en video’s hield Ruud een helder verhaal. Het heeft mijn ogen behoorlijk geopend.

De manier waarop je de lezing vorm geeft verdient een compliment. Zo af en toe is het net cabaret met toepasselijke verhalen uit de dagelijkse praktijk.

Eigenlijk zou je met het hele schoolteam deze lezing bij moeten wonen om van daaruit gezamenlijk te kijken naar de toekomst van de school en het onderwijs.

Dat het anders moet, heeft Ruud zeer bevlogen duidelijk gemaakt. Dat dit niet gemakkelijk is, zal duidelijk zijn.

Bedankt Ruud!

17 maart 2015

Passie, dynamisch en humor

Lezing: “Shift Happens: trends en ontwikkelingen met impact”

Beoordeling : Briljant

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Monique Majoor, Facilitair manager

Zorggroep Almere

INHOUDELIJKE REACTIE

Wat een geweldige presentatie! Dynamisch, gepassioneerd en vol humor.

De performance gaf stof tot nadenken. Geluk zit in het hart…. Sinds jouw presentatie merk ik dat ik anders tegen zaken aankijk. Dank hiervoor!

Ruud, ik vroeg mij af of je de voorstelling “De Verleiders” hebt gezien. Dit sluit erg aan bij jouw ideeën.

11 maart 2015

Niet te filmen

Lezing: “Stop Stealing Dreams: toekomst van onderwijs”

Beoordeling: Uitstekend

Score lezing: 10

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Prof. Pjotr Timmerman

Hoge School Arnhem Nijmegen

INHOUDELIJKE REACTIE

Beste Ruud,

Het was toch een beetje als thuiskomen. Je hebt het wat mij betreft helemaal begrepen en waar het geluk van mensen centraal staat en dat geluk vanzelf naar jezelf terugkeert, daar word ik dan weer gelukkig van.

Mooi ook het tegeltjes verhaal van Stephen Covey en dat tweede tegeltje en die 82-jarige rechter … Dat verhaal van Kodak en al die andere indrukwekkende praktijkvoorbeelden: NIET TE FILMEN!

En het is ook lef en moedig en tenslotte soms ook een beetje veel …

Hartelijk bedankt voor deze mooie middag op de Hogeschool Arnhem Nijmegen (en dat zonder dia’s wegens een technische storing aan onze zijde…!).

Overigens kom ik al 15 jaar op de HAN in actie als voorzitter van het Duurzaamheidsteam, maar er kan altijd nog wel een zetje bij en jij gaf weer een zetje!

Hart groet en ga vooral door en het is een kwestie van echt lange adem.

10 maart 2015 

Dit zet de rest in de schaduw….

Lezing: “De toekomst van zorg: de operatiekamer van de toekomst”

Beoordeling : Uitstekend

Score lezing: 9

Score spreker: 10

Aanbeveling: Ja

Geert Driessen, 3M

Sr. Specialist Scientific Affairs & Education

INHOUDELIJKE REACTIE

Geachte heer Veltenaar:

Vanmiddag (10-03-2015) was ik bij uw presentatie in het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven en ik kon het niet laten een kort berichtje achter te laten.

In het kader van mijn baan als Scientific Specialist bij 3M reis nu al zo’n 17 jaar over de wereld en geef (en luister ik naar) veel presentaties. Ik denk dat ik in de afgelopen jaren in minstens 20 verschillende presentaties heb gezeten die op een of andere manier gingen over de toekomst van de gezondheidszorg.

Jouw presentatie van vanmiddag laat zowel voor wat betreft inhoud, visie alsook de manier van presenteren alles wat ik tot dusver heb gehoord in de schaduw staan, dat wil zeggen, als ze daar al mogen staan.

Mijn complimenten !!

Één vraagje… kunt U de presentatie die U vanmiddag gegeven heeft eventueel ook in het Engels doen, voor mijn directie in Duitsland?

Met vriendelijke groet;

Geert Driessen | 3M Europe

9 maart 2015

Boeiend en mooi interactief….

Lezing: “Stop Stealing Dreams: toekomst van onderwijs” [meer info]

Beoordeling: Zeer goed

Score lezing: 8

Score spreker: 9

Aanbeveling: Ja

Gee van Duin, Uva en Cartesius Lyceum Amsterdam

Lerarenopleider en docent biologie

INHOUDELIJKE REACTIE

Dank Ruud, dat was een boeiende en mooi interactieve lezing/performance bij ons op het Cartesius in Amsterdam twee weken geleden (6 februari 2015)!

Een paar opmerkingen.

Je begon met het fascinerende profielwerkstukvoorbeeld van dochter Eva; dat confronteert een aantal collega’s al snel met de vraag: hoe zou ik dat doen?? Saillant is dat een van de officiële doelen van het profielwerkstuk is om samen te werken.

Je hebt groot gelijk met lethargie als bedreiging en grootste crisis onder mensen. Daarom wijs ik er nog even op dat dat woord een aantal keer in de titelbalk als lethergie staat gespeld.

Het meest aansprekend vond ik je stap om bij de bijeenkomst voor Onderwijsinspecteurs 50 leerlingen mee te nemen. Dan is ‘the method the message’. Een boodschap die kennelijk voor dovemansoren bleek.

Anderzijds is het misschien goed te benadrukken dat leraren in Nederland véél vrijheid hebben in het vormgeven van hun les – zolang de examenresultaten OK zijn. Die vrijheid nemen docenten lang niet altijd – inderdaad door lethargie die te danken is aan de ‘methode’, het boek waarvan men zich dan de uitvoerder maakt.

Die vrijheid is er niet altijd in andere landen. Die vrijheid geeft ook kansen voor verandering van onderop.

Maar hoe die stroompjes te verbreden tot geulen die het vlakke onderwijslandschap gaan doorsnijden? Hoe maken we van een onderstroom een draaggolf?

We zijn weer wakker geschud. Nu wakker blijven.

Dank je wel, het was super!